Antiparazitika pro psy od značky Beaphar

Víte, jaká nebezpečí mohou na Vašeho chlupáče číhat během procházky přírodou? Antiparazitika pro psy a antiparazitika pro štěňata Vám pomůžou v boji proti klíšťatům i dalším nežádoucím parazitům. Oceníte je nejen během jarních a letních měsíců, kdy je sezóna klíšťat v plném proudu, ale i po celý zbytek roku.

Pojďme se s řadou Immo Shield blíže seznámit

V naší nabídce naleznete kvalitní řadu Immo shield od značky Beaphar, která byla vyrobena za účelem Vaše mazlíčky pečlivě chránit. Produkty Immo shield jsou vyrobené na bázi silikonového oleje, nesoucího název dimetikon. Ten naleznete například v různých kosmetických výrobcích i v lidských šampónech proti vším. Dimetikon likviduje parazity fyzikální cestou, to znamená, že jejich tělo obalí nepropustnou lepivou vrstvou inhibující jejich klouby a parazity tak udusí.
Od chovatelů, kteří mají své domácí mazlíčky především na zahradě a ve venkovních prostorách, často uslyšíte větu, že jejich pes má blechy. Blechy u psa jsou nepříjemnou záležitostí, proto Vám Immo Shield pomůže zbavit se nejen klíšťat, ale také blech i jejich vajíček, larev a kukel. Případně si poradí i se vši, všenkami, komáry nebo roztoči.

Beaphar IMMO Shield nabízí:

  • Beaphar IMMO Shield Shampoo obsahuje aloe vera, který zklidňuje podrážděnou pokožku. Tuto složku mazlíčci v přítomnosti blech jistě ocení.
  • Beaphar IMMO Shield Line-On aneb pipeta proti blechám se aplikuje na kůži mazlíčka podél páteře.
  • Beaphar IMMO Shield Sprej 250 ml nastříkejte proti srsti a po uschnutí ji rozčešte. Pokud Vás trápí blechy i v domácnosti, sprej můžete použít k ošetření pelíšků a míst, kde se Váš mazlíček nejvíce pohybuje.

foto 1

Pes a klíště, jak a kdy se k Vašemu mazlíčkovi dostane?

Jarní měsíce přináší spoustu radosti a energie, ale také škůdců a vnějších parazitů. Mluvíme-li o klíšťatech, jejich sezóna začíná již během března až dubna, kdy teploty začínají šplhat k 5 °C. Klíště vyčkává na stéblech trávy či na listech keřů a jakmile se hostitel přiblíží, přeleze na něj. Během chvilky najde vhodné místo pro sání krve a oběť kvůli znecitlivujícím slinám klíštěte kousnutí ani necítí. Proto je důležité svého mazlíčka po procházce pečlivě prohlédnout a při případném nalezení klíště okamžitě vytáhnout.

Přítomnost klíštěte a rizika spojené s ním

Problém nastává, pokud krev předchozího hostitele byla infikována. Klíště nasaje choroboplodné zárodky a stává se tak přenašečem různých nemocí. Téměř 30 % všech klíšťat nese bakterii způsobující onemocnění nazývané lymská borelióza, která se projevuje především zánětem kloubů. Můžeme se ovšem setkat s dalšími nemocemi, které klíště či blecha může přenést, a to je například babezióza, erlichióza, anaplazmóza, tularémie a klíšťová encefalitida.

Jak vytáhnout klíště psovi?

Pokud u mazlíčka objevíte klíště, ujistěte se, že víte, jak jej bezpečně vytáhnout. Na internetu naleznete mnoho návodů, jak na to, pojďme si však nastínit základní kroky.

  • Při odstraňování klíštěte se snažte, aby se Váš chlupáč příliš necukal a zůstal v klidu.
  • Během vytahování přisátého klíštěte se nedoporučují používat žádné masti ani oleje.
  • Vyberte si vhodnou pomůcku, jako je například háček na odstranění klíšťat, a parazita uchopte co nejblíže kůži, podeberte ho a mírným tahem vytáhněte (případně otáčejte)
  • Po odstranění klíštěte nezapomeňte místo i použité pomůcky ihned vydezinfikovat!

dermacentor-reticulatus-on-green-leaf-also-known-2021-08-27-17-56-25-utc