Inspirace na výlet se psem v Olomouckém kraji

Přemýšlíte kam se vydat na výlet se psemOlomouckém kraji? Společný výlet se psem utuží Vaše vztahy a pomáhá psovi se socializovat. Je naprosto pochopitelné, že nechcete nechat psa doma samotného, zatímco Vy budete v přírodě a objevovat zajímavá místa republiky. Pokud se na místo dopravíte autem, myslete na výbavu do auta pro psa. Během výletu buďte taktéž ohleduplní k ostatním a uklízejte po sobě psí exkrementy. Na to Vám skvěle poslouží tyto sáčky. Nezapomeňte dodržovat platné vyhlášky pro dané místo, které navštívíte a neriskujte pokutu například za to, že nemá Váš pes náhubek.

Inspirace kam na výlet Olomoucko - vsepropejska.cz (1)

1. Chomoutovské jezero

Chomotouvské jezero vzniklo po těžbě štěrkopísků na území části Chomoutov, cca 10 km severně od centra krajského města Olomouc. Kolem přírodní památky v Litovelském Pomoraví načerpáte energii a odpočinout si můžete u ornitologické pozorovatelny, ke které se dá snadno dojít. Jde o nenáročnou avšak velmi příjemnou procházku s pejskem.

bannery-SATKY

2. Naučná stezka Třesín

Naučná stezka Třesín začíná ve středu obce Mladeč. Od rozcestí pod Měníkem nastoupíme na modrou turistickou značku, která vede proti proudu Mlýnského potoka kolem krasového vrchu Třesín. Přes Čertův most pokračujeme k jeskyni Podkova, k Rytířské síni a stále po modré až ke studánkám. Procházku ocení pejskaři a milovníci procházek kouzelnou přírodou. Výlet zde doporučujeme během suchých a teplých dní. Cesta vede převážně po lesních neupravených cestách, které jsou špatně průchodné pod sněhem a po dešti. Celková délka je kolem 6 km.

Inspirace kam na výlet Olomoucko - vsepropejska.cz (2)

3. Poniklý vodopád

Mezi nejkrásnější hory s přenádhernou přírodou rozhodně patří i Jeseníky. Skrývají malebná zákoutí a přírodní krásy. Vodopády nevyjímaje. Dobře dostupný, 3 metry vysoký vodopád na Poniklém potoce leží severně od Koutů nad Desnou. Dostat se k němu dá lehce, nachází se přímo vedle asfaltové silnice. Z Koutů se vydejte po žluté turistické značce. Na rozcestí Poniklý potok odbočte do leva, asi kilometr. Pár set metrů nad vodopádem se nachází kaskády schodovitého tvaru. Nádherná příroda Vás přímo okouzlí. NÁŠ TIP: Vodopád vypadá lépe ze spodní části!

4. Obří skály

Jeseníky nabízí spoustu možností, kam se se psem vydat. Jedna z vycházkových tras vede z Ramzové údolím po zelené značce až k Obřím skalám. Jde o úchvatná skaliska, tvořící vedlejší vrchol Šeráku. Kilometr dlouhá a až 16 m vysoká skalní hradba nabízí krásné panoramatické výhledy po okolí. Po modré turistické značce můžeme pokračovat až na Šerák. Pokud se bojíte, že by cesta mohla dělat problém Vašemu pejskovi, doporučujeme s sebou vzít batoh nebo tašku na psa a psíka chvíli poponést.

Inspirace kam na výlet Olomoucko - vsepropejska.cz (3)

5. Hrad Bouzov

Romantický skvost střední Moravy se nachází jihozápadně od vesničky Loštice. Tato vesnička je známá díky výrobě olomouckých tvarůžků. Ty někdo miluje, někdo přímo nesnáší. Procházku k hradu budete ale dozajista milovat. Vydejte se po naučné stezce lišky Bystroušky, jež Vás dovede až k pohádkovému hradu. Do hradu pes samozřejmě nemůže, ale hrad stojí za viděnou i z venku.

bannery-venceni