Jak vybrat vhodný typ psí misky s ohledem na plemeno?

Hluboká, protihltací, mělká či vyvýšená psí miska? Víte, že každé plemeno má své speciální požadavky při krmení a né každému pejskovi postačí například hluboká miska? Před výběrem je proto nutné brát ohled na jedinečné fyzické vlastnosti Vašeho mazlíčka. Společně se podíváme, který typ misek se hodí pro štěňata, velké psy i pejsky s krátkým nebo dlouhým čumákem. Pod misky doporučujeme umístit funkční podložky, jež brání ve znečištění podlahy a okolí. 

1. Vyvýšené misky pro psy

Díky své poloze zvyšují komfort během krmení, snižují stres a brání v přetěžování kloubů u mazlíčků. Skvěle se tak hodí pro velká a vysoká psí plemena. Vyvýšené misky můžete pořídit společně s praktickým dřevěným nebo kovovým stojanem, který navíc dodá šmrnc Vašemu interiéru.

58

2. Psí misky se strmými stranami

Hledáte misky pro psy s dlouhýma ušima jako je kokršpaněl, baset, bloodhound, bígl či afgánský chrt? Strmé strany s úzkými otvory zabrání padání a namáčení dlouhých uší do jídla a vody. Vyhnete se tak častému otírání oušek po každém krmení a znečištění domova. Typickým příkladem je plastová miska pro psy jako je Rasty, nerezová miska Thalie či keramická Prixi.

3. Protihltací miska pro nenasytné čtyřnohé jedlíky

Tento typ disponuje zákruty nacházející se uvnitř misky. Potrava mezi velké množství výstupků zapadne a stává se pro pejsky méně dostupnější. Čtyřnozí hltači tak musí vynaložit úsilí k získání pokrmu, čímž získají čas na důležité kousání. Miska proti hltání zlepšuje trávení a vstřebávání živin. 

4. Miska pro štěňata

Štěňátkům doporučujeme mělké psí misky. Svým tvarem usnadní malým mazlíčkům dosáhnout na potravu a zároveň eliminují případný tlak na hrdlo pejska. 

913

5. Hluboké misky pro mazlíčky s delším čumákem

Ideální například pro jezevčíky, bulteriéry, barzoje a sheltie. Hloubka zajistí více prostoru pro čumák a krmení se tak pro mazlíčky stává mnohem komfortnější. Vybírat můžete z keramických misek, které splňují požadovaný tvar jako je například produkt Taffy.

6. Mělké psí misky

Vhodné zejména pro pejsky s krátkým čumákem. Zajišťují snadnou dostupnost ke krmení, eliminují napětí a tlak na psí hrdlo. Velmi oblíbená je nerezová miska pro psa nebo keramická miska typu meow.

7.  Skládací miska pro psa pro pohodlné cestování

Rádi se svým mazlíčkem výletujete? Pak nezapomeňte na praktické cestovní misky pro psy a lahve. Dodržovat pitný režim i pochutnat si na malé svačince bude pro Vašeho pejska kdekoliv mimo domov doslova hračka. Nevíte, kam s pejskem vyrazit? Omrkněte náš článek s tipy na výlety se psem

813