Jaké výhody skrývá batoh pro psa?

Batoh usnadní přepravu s mazlíčky na kole, v MHD, vlaku, autě, letadlem i v případě pěší turistiky. Praktická a multifunkční pomůcka nabízí komfortní úkryt malým a středním pejskům s váhou až do 10 kg. Ocení ji majitelé štěňátek, dospělých i starších psíků. Delší výlety mohou totiž menší chlupáče rychleji znavit a dát pěkně zabrat jejich tlapkám. Prostorný batoh dokáže čtyřnohým cestovatelům vytvořit bezpečné útočiště k nabrání sil a zároveň umožnit za pomocí výhledu zůstat v centru dění. 

deny

V čem se liší psí batoh od tašky? 

Batoh pro psa vyniká rozložením síly po celé délce zad oproti tašce. U psích tašek máme větší tendenci nosit je na jednom rameni, které zbytečně přetěžujeme. Batohy disponují nastavitelnými popruhy, které si upravíte přímo na míru. Umožňují nošení na zádech,  v ruce, ale také na břiše. Tím zajistíte klidnou přepravu i bázlivějším pejskům, popřípadě tento způsob oceníte ve vlaku, kdy chlupáče máte stále na očích a pod kontrolou. Některé typy batohů můžete dokonce zajistit i přes prsa a bedra.

Zaujmout Vás mohou také batohy s vypolstrovanými zády na lopatkách a bedrách. Skvěle odlehčí zádovým svalům a sníží riziko otlaků. Ty doporučujeme zejména na delší a náročnější túry či například jízdu na kole. Psí batohy jsou navržené tak, aby nabízely stabilitu během přepravy, unesly mazlíčky až do 10 kg a byly pohodlné pro všechny. Díky zpevněnému dnu se pejsek uvelebí podle svých představ.

Tip: Na delší cesty vybírejte prostornější batohy, kde bude mít pejsek více pohodlí. 

Drží svůj tvar a umožním pejskům koukat ven

Výhoda batohu spočívá v jeho stálém tvaru. Nemusíte se tak bát, že by byl psík při cestování utlačován a jakkoliv omezován. Čtyřnohé mazlíčky potěší možnost koukání ven z batohu. Vždy záleží na povaze pejsků, ale věříme, že chlupáči jsou zvídaví a společenští tvorečci a mají rádi přehled o dění kolem sebe. Bázlivějším pejskům poskytnou některé batohy bezpečný výhled přes síťku nebo plastové "okénko". Odvážnějším pejskům dopřejí dokonalý výhled batůžky se stahovacím horním otvorem.

Mimo jiné na určitých batozích najdeme funkční síťky na zip, které zajistí výše zmíněný výhled společně s přísunem vzduchu. V jiných případech mohou být batohy pokryté všitými síťkami pro filtraci vzduchu. Během cestování klademe důraz na bezpečnost. Ta je zajištěna pomocí vnitřních háčků na obojek. U batohů pro psy do 10 kg se můžeme setkat pouze s variantou kroužku, kdy je nutné doplnit háček k připnutí. Zajištěním pohybu mazlíčků chráníte jejich zdraví a mnohdy se vyhnete nepříjemným situacím jako je vyskočení z batohu.

Tip: Důležité je také větrání uvnitř batohu, při výběru dbejte na vzdušný materiál. 

Psí batohy se hodí i do nepříznivého počasí 

Jste hrdí cestovatelé bez ohledu na roční období? Díky kvalitnímu materiálu lze batůžky na psy využívat v chladných i teplých dnech. Dna některých batohů mají dokonce jarní a zimní úpravu. Zvýšit komfort a vytvořit útulné a hřejivé doupě uvnitř batohu můžete za pomocí deky pro psa. Velmi snadno se stane oblíbenou pomůckou do podzimních a zimních vycházek. Obávat se nemusíte ani v případě, kdy Vás zastihne sněžení nebo deštivé počasí. V nabídce se totiž vyskytují typy batohů, jejichž vrchní síťka disponuje krycí látkou. Ta ochrání mazlíčky v době nepříznivých podmínek a zabrání jejich promočení. V případě potřeby můžete látku kdykoliv srolovat a zacvaknout k okraji batohu. Tímto způsobem lze vybudovat dokonalý výhled pro svého malého čtyřnohého cestovatele. 

6144-14-2

Šlápoty od bláta, mokrá srst a další strašáci uvnitř batohu?

Po delší cestě v batůžku zatouží Váš mazlíček provětrat tlapky a jako správný pejskař víte, kam pejsek zamíří - vymést křoví, prozkoumat tu nejšpinavější cestu a hledat tajemství v kalužích. Poté se koukne psíma očima a Vám je jasné, že po "svých" už se mu nechce. Výrobce myslel přesně na takové situace. Vnitřní část je u většiny batohů pokrytá omyvatelnou látkou, kterou lze přirovnat k šusťáku. Jiné typy batohů můžete jednoduše rozložit a celé vyprat v pračce. 

Nezapomeňte přibalit na cesty oblíbené psí dobroty

Občerstvení k cestování jednoduše patří. Díky funkčním a praktickým kapsám na batozích můžete mít pamlsky pro psy, sáčky na exkrementy, cestovní misky, lahve a další nezbytnosti na cesty hezky při sobě. Batohy jsou doplněné uzavíratelnými kapsami i těmi volně otevřenými. Vždy záleží na typu batohu.  

Psí batoh využijete i na běžná nošení bez mazlíčka uvnitř

U některých batohů si zamilujete jejich odlehčenost. Použít jej můžete na běžná nošení i bez pejska uvnitř. Dají se snadno složit, čímž nezaberou tolik místa při uskladnění a nabídnou jednodušší čištění v rámci údržby.   

Jak vybrat batoh pro psa? 

Již víme, na co vše můžeme využít psí batoh, ale jak zvolit ten správný? Při výběru se orientujeme podle hmotnosti mazlíčka. Vybírat proto můžete z batohů pro psy až do 10 kg. Nezapomínejte, že pejsek by měl mít uvnitř batohu prostor k otočení, popřípadě natažení

Tip k lepšímu výběru: Na noviny nebo papír si nakreslete rozměry vybraného dna batohu a posaďte mazlíčka dovnitř. Tímto způsobem vyzkoušíte, zda se pejsek do prostoru vejde a kolik reálného místa bude mít uvnitř batohu. 

589