Kam na výlet se psem v Plzeňském kraji?

Načerpejte inspiraci, kam na výlet se psem v Plzeňském kraji. Výletování se psem podpoří a rozvíjí Váš vztah. Pes může navázat kontakt s jinými chlupáči a očmuchat si doslova každý roh. Lámete si hlavu, co kromě vodítka a náhubku sbalit s sebou na procházku se psem? Zde máte několik tipů kam se vydat v okolí Plzně či Klatov a na co nezapomenout.

Kam se psem Plzeňský kraj - vsepropejska.cz (1)

1. Český les

Český les skýtá mnoho zákoutí, které stojí za viděnou. Jde o geomorfologické pokračování Šumavy. Nespočet turistických tras a cyklostezek Vás přiláká především v jarní a letní turistické sezoně. Navštívíte tisícovku Čerchov nebo Skalku? Nebo si se svým chlupáčem troufnete na nižší vrcholy, jako je Přimda, Havran nebo Velký Zvon?

Postroje-pro-psy

2. Americká zahrada

Vydejte se objevovat krásy parku s více než 200 druhy stromů. Nasajte příjemnou atmosféru a utečte na chvíli z ruchu velkoměsta. Národní přírodní památka se nachází asi 2 km od obce Chudenice v lesním komplexu. Nad zahradou se tyčí rozhledna Bolfánek, kousek odtud se nachází Chudenický zámek.

Kam se psem Plzeňský kraj - vsepropejska.cz (2)

3. Hrad Radyně

Radyně je hradní zřícenina. Abyste se dostali do cíle, vydejte se z Černic po žluté turistické stezce. V areálu je potřeba psa vést na vodítku a musí mít náhubek. Zřícenina hradu je dominantou celého Plzeňska, proto stojí za to ji s Vašim psíkem pořádně „očmuchat“.

4. Jezero Laka

Nejmenší šumavské ledovcové jezero nese název Laka. Začátek zvolte v obci Nová Hůrka. Po modré turistické značce projděte vesnicí až do lesa. Jakmile narazíte na rozcestí, je jedno, kudy se vydáte. Obě cesty vedou k jezeru. Zde na Vás budou čekat krásné výhledy na šumavská panoramata. Na břehu jezera se nachází několik odpočívadel. Jako výchozí bod můžete zvolit i Železnou Rudu nebo Prášily. Počítejte však s dvojnásobně delší cestou – kolem 10 km.

Kam se psem Plzeňský kraj - vsepropejska.cz (3)

5. Tupadelské skály

Posledním tipem kam se psem na výlet v Plzeňském kraji jsou Tupadelské skály. Nachází se čtyři kilometry západně od Klatov. Lokalitou prochází Splessova naučná stezka a vede sem zelená turistická trasa přímo z Tupadel.

Postroje-pro-psy-4