Tipy na výlet se psem v Ústeckém kraji

Jste z Ústeckého kraje a už Vám dochází nápady, kam vyrazit na výlet se psem? Přečtěte si pár tipů, kam se můžete podívat ve svém okolí. Zároveň Vám přinášíme i 6 tipů, co sbalit s sebou na cestu!

bannery-SATKY

Tipy na výlet se psem v Ústeckém kraji - vsepropejska.cz

1. Pravčická brána

K Ústeckému kraji a k okresu Děčín neodmyslitelně patří národní park České Švýcarsko se známou Pravčickou bránou. Jak je tomu zde se psy?

Vydejte se z Mezní Louky po Gabrielině stezce k Pravčické bráně, která Vás provede opravdu pozoruhodnou spoustou skalních útvarů a vyhlídek. V cíli je poměrně dost schodů, zvažte tedy, zda Váš pes zvládne i tento terén. Využít zde můžete tašku či batoh na psa a psa po schodech poponést. Váš pes si chvíli odpočinenačerpá síly pro cestu zpět. Celkově celé České Švýcarsko pejsky vítá a naleznete zde opravdu mnoho ubytovacích jednotek, které psy akceptují. Můžete zde trávit klidně celou dovolenou i s Vašim psím kamarádem.

2. Želinský meandr

Tato přírodní památka se nachází východně od města Kadaň na území okresu Chomutov. Skalnatý meandr je vskutku krásná podívaná a Vy si tak můžete se svým psíkem dopřát skvělou procházku s jasným cílem. V západní části území se na levém břehu řeky nachází naučná stezka, na kterou se dostanete, pokud se vydáte z Kadaně – Špitálského náměstí podél řeky.

Tipy na výlet se psem v Ústeckém kraji - vsepropejska.cz (2)

3. Hrad Hazmburk

Zřícenina gotického hradu nad obcí Klapý u Libochovic v Litoměřickém kraji může připomínat více známy hrad Trosky. Přístupná v návštěvních hodinách od března do října. Na hrad se dostanete příjemnými turistickými cestami. Žlutá vede z Klapého a červená z Libochovic do Třebenic. Po neznačené cestě se zde dostanete ze Slatiny. Bílá věž slouží jako rozhledna, ze které je dechberoucí výhled na Polabí, Poohří a České středohoří. Při vstupu do areálu zaplatíte menší poplatek i za psa a je samozřejmostí mít psa na vodítku. Na vyhlídkovou věž se můžete podívat i se psem.

4. Vyhlídková věž Růženka

Vyhlídkovou věž doporučujeme všem turistům s pejskem, kteří mají rádi krásné výhledy, čerstvý vzduch a kouzelnou barevnou přírodu. Nachází se na kopci Pastevní vrch, v katastru obce Růžová 8 kilometrů od obce Hřensko. Přes Pastevní vrch vede naučná stezka dlouhá krásných 10 kilometrů. Stezka pokračuje lesem do Kamenické Stráně, k Dolskému mlýnu a pod Růžovským vrchem zpět do Růžové. Rozhledna Vás zaujme svým moderním vzhledem připomínající chobotnici.

Tipy na výlet se psem v Ústeckém kraji - vsepropejska.cz (3)

5. Salmovské údolí

Údolí s peřejnatým Vilémovským potůčkem najdeme mezi Velkým Šenovem a Salmovem. Nad potokem vede značená zelená trasa, která je pro procházku se psem jako stvořená. Projdeme kolem Salmovského rybníku po proudu až k Černému rybníku. Skvělé místo na relax doporučujeme nejvíce na podzim, kdy příroda hraje všemi barvami.

Výbava do auta pro psa