6 neobvyklých plemen pejsků, která budou nejlepšími kamarády s vašimi dětmi! Neuvěříte, jaká to jsou!

Určitě všichni znáte skvělé filmy jako Lassie či Lady a Tramp, vždy člověku vykouzlí úsměv na tváři. Buďme k sobě však upřímní, není to ten nejlepší způsob, jak si vybrat pejska pro naše děti. Takže jak si vybrat pejska mezi tou obrovskou škálou plemen?

Nejlepší je se soustředit na pejskovi dispozice, temperament, velikost a také na energii, která je u psích mazlíčků různá. Všechny vyjmenované atributy a spousty dalších by se měly hodit zejména k vašemu životnímu stylu. Následující odstavce představují 6 nečekaných psích plemen, které se hodí k dětem a rodinnému životu.

Bulldog

Možná teď nevěřícně koukáte, ale ano - bulldog je rodinný typ. Tento pes má robustní postavu, což je skvělé pro děti, které milují zběsilé řádění s jejich mazlíčky. Bulldog se hodí jak do velkých domů, tak do bytů. Nicméně asi by nevyhrál cenu za nejaktivnějšího psa. Je to poslušný, kamarádský a oddaný pes, jenž vychází s jinými domácími mazlíčky.

I když tito psi jsou známí pro své děsivé pohledy, jsou velmi kamarádští, jemní a opatrní k dětem. Ochranitelské schopnosti a odvaha také neodmyslitelně patří do povahy buldoků. 

Bígl

Navzdory tomu, že byl bígl původně cvičen k lovu, je to perfektní plemeno k aktivním dětem, které rádo skotačí v přírodě. Díky své statné postavě a neúnavné energii si dokážou s dětmi zahrát jakoukoli hru. Navíc také vychází s ostatními mazlíčky, takže se nemusíte bát rvaček a neshod. Další výhodou je jejich láska k vodě. Téměř každý bígl miluje kartáčování a čachtání ve vodě.

Bígla si můžete klidně pořídit do bytu, ale nezapomeňte, že pravidelné procházky a dostatek pohybu jsou pro něj podstatné. Díky tomu se bígl dožije i vyššího věku. Mějte ho nicméně na vodítku, bígl bezhlavě následuje svůj instinkt a rád zažívá vlastní dobrodružství na vlastní pěst.

Bulteriér

Bulteriér je poměrně divoké plemeno a vyžaduje spoustu času. Je tudíž skvělým parťákem do velké rodiny. Vaši lásku Vám vrátí svou věrností a bude bedlivě chránit Vaše děti.

Často se plete s velkými pitbuly, nicméně bulteriér byl vyšlechtěn k tomu, aby byl člověku společníkem - jak "dospělákům", tak i dětem. Díky své dobře stavěné postavě má vysoký práh bolesti, což ho činí ideálním psem pro nespoutané děti, které se učí, jak vhodně zacházet se psy.

Rasa bulteriéra má několik (dvě) velikostí, takže si pejska můžete vybrat podle vlastních požadavků a rozlohy vašeho domu či bytu. Nezapomeňte však na to, že ti nejmenší vyžadují mnohem více času a pohybu.

Novofoundlanský pes

Často se mu říká "rozená chůva". Novofoundlanský pes naprosto miluje děti a je k nim velmi ochranářský. Jemný, milý a trpělivý - ano, toto plemeno mezi pejsky je přirovnatelné k psí "Matce Tereze". Vždy bude stát při Vás a Vaší rodině!

Kvůli své velké a statné postavě se hodí spíše do prostorných domů. Ačkoli je dobře známý pro extrémní slintání a línání, není moc vhodný na dvorky. Nejraději je vevnitř se svou rodinou, pro kterou by položil duši. Je výborným plavcem a záchranářem, jenž neváhá a pomůže v krizových situacích. Ať už jste velcí či malí, vždy se bezhlavě zamilujete do toho neuvěřitelně sladkého a zároveň obrovského psa.

Pudl

Pudl je proslavený pro své nezvyklé střihy, které těší zejména jejich páníčky. Málokdo ale ví, že pudl je velmi chytrý a něžný pes. Jsou často perfektním společníkem pro děti trpícími alergiemi, jelikož líná pouze ojediněle. Nicméně jako každý pejsek i pudl potřebuje pravidelnou péči.

Je to velmi vznešené plemeno, které je jak starostlivé, tak i velmi věrné. Jen zřídka bývá podrážděný nebo dokonce znuděný. Naopak! Jeho kamarádská povaha, dobrý charakter a trpělivost ho činí úžasným a akčním společníkem pro všechny děti.

Maďarský ohař

Ano, vidíte správně. Maďarský ohař je jedno z nejlepších plemen pejsků skvěle hodící se právě k dětem. Má mírnou povahu, je věrný, láskyplný a dokonce i klidný. Jednoduše perfektní pro malé děti - ochrání je a zároveň jim ze dne udělá jednu velkou zábavu.

Navíc je také poslušný, sebevědomý a chytrý - rychle se naučí nové kousky. Se svou rodinou naváže velmi silné pouto, nikdy Vás nezradí!

Tito pejsci milují pohyb, proto se doporučuje je mít na zahradě nebo ve velkém prostoru. Jejich radost a aktivita by mohla Váš byt změnit k nepoznání.