7 tipů jak zklidnit svého pejska na silvestra

Přivítání nového roku se pro většiny z nás neobejde bez pořádného ohňostroje. To, co je pro ostatní velkolepým zážitkem a důvodem k oslavě, je pro pejsky přímo noční můrou.  Jen si to představte, nepříjemné blikání doprovázené šílenými ránami. Pro pejsky je tato část roku velmi stresující, proto je důležité dodržovat tipy, které zklidní čtyřnohé chlupáče. Pojďme se na ně podívat!

happy-new-year-dog-2021-09-03-22-29-46-utc

Znavte svého pejska

Skvělým pomocníkem je vzít pejska na pořádně dlouho procházku. Třeba do oblíbeného parku. Dlouhá procházka je vhodná i pro nás - lidi :-)

Místečko "záchrany"

Vytvořte a zvelebte tzv. místečko "záchrany" ve Vašem domě. Tam, kde se pejsek bude cítit příjemně a nejbezpečněji. Může se jednat například o pelíšek, nebo i Vaši postel - všichni víme, že páníčkova je tím nejlepším místem z pohledu pejsků. Umístěte do vytvořeného místečka oblíbené hračky, pamlsky a deky.

Vyhýbejte se přehnaného utěšování mazlíčků

Během ohňostrojů je pro pejsky lepší, když se budeme chovat přirozeně. Přehnané utěšování pejskům škodí, přispívá k jejich obavám a stresu z hluku. Pes dokáže ze svého páníčka vycítit jak pozitivně, tak i negativní energii. Klidným a přirozeným chováním pejska uklidníme vhodněji.

Nová hračka

Udělejte svému čtyřnohému miláčkovi radost novou hračkou. Při hraní není čas na stresování. :-)

dog-with-rope-toy-on-sofa-excited-about-biting-a-2021-08-28-13-02-31-utc

Kouzelná levandule

Levandule pomáhá uklidnit nervy, bojovat s nespavostí a harmonizovat tělo i duši. Dokáže navodit i příjemnou atmosféru i pro čtyřnohé miláčky. Nejlepší je ve formě esenciálního oleje.

Televize/ hudba 

Ke zklidnění pejska nám může posloužit i zapnutá televize nebo hudba. Mazlíček tak bude méně vnímat hlučný ohňostroj.

Návštěva veterináře

Veterinář může předepsat léky na zklidnění mazlíčka. Bez konzultace s veterinářem nepodávejte žádné léky!

woman-with-boston-terrier-dog-at-vet-2021-08-26-15-34-43-utc