Psí tlapky trpí především v zimě

Zimní období je velice krásné a zrádné zároveň. Každý pejsek jistě miluje dovádění ve sněhových závějích a chytání vloček, avšak je potřeba si uvědomit i stinné stránky. Tou největší hrozbou jsou nasolené silnice, které jsou nepřítelem psích tlapek. Z tohoto důvodu bychom s příchodem zimního období neměli podcenit výběr správného zimního oblečení, ale ani péči o psí tlapky, které ve sněhu, mrazu a soli vysloveně trpí.

Kdo maže, ten jede

Tak jako my sami pečujeme v zimě o pleť a chráníme ji kvalitními krémy, je důležité pečovat o polštářky na psích tlapkách. Ve městě se jen stěží vyhnete posypové soli, která pokožku velice vysušuje. Po každé procházce bychom měli pejskům tlapky omýt a namazat balzámem nebo mastí, která vysušenou pokožku zregeneruje.

pece-o-tlapky-mini

Pozor na zmrazky na tlapkách

Někteří pejsci mají mezi polštářky na tlapkách dlouhé chloupky, na které se během vycházky nabaluje sníh a led a pejskům způsobuje problémy při chůzi. Pejsek se snaží zmrazky vykousat, nečistoty se tak mohou dostat do žaludku a na další zdravotní potíže máte zaděláno. S příchodem zimy proto věnujte pozornost právě psím tlapkám a dlouhé chloupky se snažte zastřihnout.

2340-8

Popraskané tlapky trpí

Mrazem a solí vysušená pokožka má sklony k praskání. Nečistoty nabalující se do krvácející rány mohou způsobit záněty kůže. Aby byly psí tlapky chráněné, měli bychom dodržovat základní pravidla, díky kterým budou i procházky zimní krajinou pohodové.

  •  Zkraťte venčení na přiměřenou dobu
  •  Vyhněte se místům, kde je povrch masivně solen
  • Pečujte o psí tlapky vhodnou mastí nebo je chraňte botičkami
  • Ošetřujte také špičky uší, které mohou snadno omrzat
  •  Zimomřivé a gaučové pejsky vybavte funkčním oblečkem

 

pece-o-tlapky