Jak předcházet bolesti kloubů u psů a koček?

Aktivní život plný pohybu

Aktivní život bezpochyby potřebuje kdejaký mazlíček. Ať ten malý nebo velký, každý miluje pohyb, dovádění nebo procházky. Avšak stárnutí je přirozené a bohužel nevyhnutelné. S tím přichází i obtíže spojené s problémy s pohybovým aparátem. Jak předcházet bolesti kloubů u psů a koček?

S postupujícím věkem se začínají objevovat první kloubní problémy. Bolest kloubů u psa je většinou zapříčiněna narušením nebo degenerací chrupavky, či snížením tvorby synoviální tekutiny, která promazává klouby. Tyto dvě části společně fungují jako přirozené tlumiče. Snížení funkčnosti jedné nebo druhé části může být způsobené opakovaným přetěžováním nebo v důsledku prostého stárnutí, genetiky, vrozené vývojové vady, práce, sportu ale i nevhodné stravy.

Prevence jako účinná pomoc

Zajistit, aby Váš pes nebyl obézní, může být prvním krokem k prevenci problémů s klouby. Mezi další, velmi důležitý faktor, který napomáhá k prevenci patří správná životospráva. Dále pak celková péče o zdraví a klouby psa. Důkladná péče by měla být pravidelnou součástí zejména u aktivních, pracovních a starších psů. Skvělým pomocníkem se stanou kvalitní a účinné doplňky stravy pro psy a kočky.

Také se doporučuje pořídit ortopedickou matraci, čímž se sníží riziko budoucí bolesti kloubů.

Věděli jste, že problémy s klouby se mohou začít objevovat v chladném počasí? Proto během zimních měsíců myslete na to, aby byl Váš mazlíček v teple. V pelíšku zahřeje hebká deka. Během procházek zase hřejivé oblečky pro psy.

První znaky, že mazlíček trpí kloubními problémy

Mezi náznaky, že Váš pes či kočka může trpět kloubními problémy patří hned několik faktorů. Mezi ty nejčastější lze uvést:

  • ztráta vitality a únava
  • kulhání nebo potíže s pohybem
  • nechuť jít na procházku
  • problémy chůze po schodech
  • dříve aktivní pes má potíže při běhu, nebo ztratil chuť trávit čas hraním si

Pokud u psa pozorujete tyto příznaky, kloubní výživa pro psy může pozitivně ovlivnit léčbu. Doplňte svou výbavu o kloubní výživu a udělejte maximum pro zdraví Vašeho čtyřnohého kamaráda!

chondroprotektiva - vsepropejska.cz

Chondroprotektiva Beaphar

Jedním z kvalitních a účinných doplňků stravy jsou chondroprotektiva pro psy značky Beaphar. Napomáhají udržovat zdravé klouby u psů a koček všech věkových kategorií. Přispívají k udržení pohodlí, mobility a povzbuzují zvíře k aktivnímu životnímu stylu. Chondroprotektiva byla vyvinuta s použitím účinných ingrediencí na pomoc ztuhlým kloubům, k podpoře pohyblivosti a zdravé kloubní struktury. Mezi hlavní účinné látky spadají:

  • chondroitin – dodává chrupavce pružnost, pomáhá udržet zdravé a flexibilní klouby
  • glukosamin – pomáhá napravit opotřebení a degenerativní škody na kloubech, podílí se na tvorbě šlach a vazů
  • slávka zelenoústá – bohatý přírodní zdroj glukosaminu a chodroitinu udržuje chrupavku zdravou, má protizánětlivé účinky
  • kyselina hyaluronová – zabezpečuje nezbytné množství synoviální tekutiny
  • omega 3 a 6 mastné nenasycené kyseliny – složky ceněné pro své antioxidační účinky
  • vitamín C – podrporuje zdravý imunitní systém, přispívá k tvorbě kolagenu
  • vitamin E – působí v těle jako důležitý antioxidant
  • meď – podílí se na syntéze kolagenu, jež je strukturální protein kostí a koubů
  • mangan – má antioxidační účinky a je důležitým prvkem pro normální rozvoj kostry

Artróza u psa, dysplazie či jiná další onemocnění negativně ovlivňují život Vašeho čtyřnohého kamaráda. Na pomoc Vám skvěle pomůžou vitamíny pro psy na klouby, kloubní výživa pro psy nebo jiné doplňky stravy. Nabídku produktů, účinných na pohybový aparát naleznete zde.