Jak připravit bezpečné Vánoce pro psy?

Oblíbený Vánoční čas se pomalu blíží. Víte, jak uzpůsobit dekorace, čemu se vyhnout u svátečních večeří a čím mazlíčky opravdu potěšit? Pojďme se společně podívat na pár tipů, které pomohou připravit hezké svátky i našim čtyřnohým společníkům.

  1. Dekorace a zdobení stromečku

    Motivy sobíků, blikající světýlka, andělíčci, hvězdy, přírodní dekorace ze jmelí - to vše a mnoho dalšího navodí kouzelnou sváteční atmosféru. Před jejich umístěním bychom se, ale měli zamyslet, zda nemohou nijak ohrozit našeho pejska. V případě zdobení stromečku je nutné veškeré skleněné, špičaté, jedlé ozdoby a světelné řetězy umisťovat tam, kde mazlíček nedosáhne. Zvídaví jedinci mohou dekorace pozřít či rozkousat. U živých stromečků doporučujeme zakrýt stojan s vodou a znepřístupnit tak mazlíčkům možnost vypití. Voda není čerstvá a může obsahovat nebezpečné bakterie. Živé dekorace z jehličí, jmelí i cesmíny jsou pro psíky jedovaté a jejich pozření může způsobit vážné zdravotní problémy. Dekorujte tedy ta místa, kam se mazlík k živým dekoracím nedostane.

    408
  2. Vyhýbejte se kostí od večeře

    Škemrající smutná očka, které čekají na něco dobrého u našeho stolu? Tento scénář zná jistě každý pejskař. Zbytky jídla obsahující kosti mohou být nebezpečné a špatně stravitelné. Uvařené kosti mají tendeci se štěpit, čímž dokáží způsobit i vnitřní poranění v trávicím traktu. Raději svému čtyřnohému společníkovi dopřejte kvalitní psí konzervu.

  3. Vánoční psí cukroví

    Upečte letos něco dobrého i pro svého psíka. Domácím dobrůtkám pejsek jen tak neodolá. Vyzkoušet můžete například jednoduché sýrové chia ořechy.

    dog-balancing-dog-biscuit-on-his-nose-2021-08-26-22-38-54-utc
  4. Vyfikněte nejen sebe, ale i mazlíčka

    Tematické psí oblečky vytvoří kouzelný sváteční outfit, který lze snadno sladit s tím Vaším. Skvěle vyniknou na fotce u stromečku a navíc psíky zahřejí. Velikostně jsou vhodné pro malá a střední plemena. Větší mazlíky můžete potěšit například psím šátkem s Vánočními motivy.

  5. Nadílka pod stromečkem

    Rozbalování dárků je ta nejlepší část Vánoc. Obdarujte svoji psí lásku a nachystejte mu překvapení pod stromečkem. Plyšové hračky pro psy zabaví a dopřejí společnost při dlouhých chvílích. Ke společnému dovádění jsou ideální psí přetahovadla. Inteligenci pejsků skvěle rozvíjí míčky na pamlsky. Pro náročnější mazlíčky doporučujeme hlavolamy pro psy. Hafani milující aport jistě neodolají frisbee. Radost nezkazíte ani hracím setem.

    dog-in-santa-hat-amongst-christmas-presents-2021-08-30-09-22-04-utc