Kam na výlet se psem ve Zlínském kraji?

Hledáte inspiraci na výlety se psem ve Zlínském kraji? Přečtěte si pár tipů, kam můžete vyrazit. Společným výletem se psem utužíte Váš vztah na maximum. Nezapomeňte však na pořádnou výbavu, včetně cestovní misky pro psa, pamlsků a pro menší plemena se Vám bude hodit i taška nebo batoh pro psa.

Kam se psem Zlínsko - vsepropejska.cz (1)

1. Pasekářská stezka

Jde o naučnou stezku o délce 9,4 v blízkosti hlavního města kraje - Zlína. Nachází se zde sedm naučných tabulí. Spolu se psem můžete vzít i děti, pro které bude vycházka nejen zábavná, ale zároveň se přiučí něčemu novému. Pasekářskou stezku naleznete v části Zlín-Jaroslavice.

bannery-voditka

2. Hrad Lukov

Zhruba tři kilometry od obce Lukov se nachází stejnojmenný hrad. Trasa na hrad je značena červenou turistickou značkou. Do obce se dá dostat autobusem, nebo můžete své auto nechat na parkovišti u lesa, kde se nachází socha sv. Jana Nepomuckého. Pokud při cestě se psem využíváte auto, myslete na výbavu do auta pro psa. I když do prostor expozic pes nesmí, do areálu hradu je vstup psům povolen. Je potřeba mít vodítko a náhubek.

Kam se psem Zlínsko - vsepropejska.cz (2)

3. Z Bunče k rozhledně Salaš

Kousek od obce Zdounky se nachází Bunč. Jde o významné turistické místo, uprostřed malebného pohoří Chřiby. Odtud vede několik turistických stezek. Pejskařů zde najdete požehnaně, Váš psí kamarád si zde zajisté najde kamaráda. Jednou z cest, kterou si můžete vybrat pro procházku se psem je 9,4 km dlouhá cesta k rozhledně Salaš.

4. Pulčín

Jižně od Vsetína u obce Pulčín se nachází Pulčínské skály – nazývané také jako Pulčiny. Jde o největší pískovcové skalní městečko v moravských Karpatech. Snadno přístupná cesta zde vede po červené z Pulčína nebo po modré turistické značce z Lidečka. Pokud si vyberete trasu z Lidečka, můžete navštívit skalní útvar zvaný Čertovy skály. Podél skal prochází modře značená turistická cesta, která je zde součástí tzv. Hornolidečské magistrály, určené pro pěší i pro cyklisty. Výlet se psem v takto krásné přírodě si opravdu užijete.

Kam se psem Zlínsko - vsepropejska.cz (3)

5. Nivnická riviéra

Hledáte tip na více dní? Co takto navštívit rekreační oblast, kde může využít například ubytování v kempu? Za příplatek zde přivítají i Vašeho mazlíčka. Nivnická riviéra nabízí mnoho možností, kam se vydat na výlet nebo delší procházku se psem. Vyberete procházku kolem vesničky Nivnice, návštěvu Uherského Brodu, Hluku nebo Bojkovic? Nebo zvolíte trasu do vedlejší vesničky k rybníku Ordějov? Je to jen na Vás, možností je zde opravdu nespočet.

bannery-venceni