Kam se psem v Praze

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na procházku nebo menší výlet se psem a hledáte inspiraci kam se vlastně vydat? Potřebujete si odpočinout od ruchu a hluku velkoměsta? Přečtěte si pár tipů, kam vyrazit společně s Vašim nejvěrnějším kamarádem.

bannery-venceni

Vyšehrad

Vyšehrad je historická pevnost nad pravým břehem Vltavy v Praze 2. Na Vyšehradě se nachází Bazilika svatého Petra a Pavla, kterou obklopuje krásný park s rozlohou 36 ha. Park je plný pejskařů a pejsci na některých místech na volno být mohou, ale v určitých sekcích Vyšehradu musí být pes na vodítku. Výlet můžete ukončit procházkou okolo hradeb s překrásným výhledem na celou Prahu.

Kam se psem v Praze (2)

Obora Hvězda

Obora Hvězda je lesnatý park se zámečkem ve tvaru hvězdy. Nachází se mezi Vypichem, Bílou horou a Petřinami. Tato obora nabízí možnosti pro krátkou procházku tak i pro celodenní výlet a dostatečně dlouhou procházku křížem krážem kolem letohrádku Hvězda. V oboře jsou kamenné cesty, pěšiny a lesní stezky.

Kam se psem v Praze (3)

Prokopské údolí

Přírodní rezervace o rozloze 170 ha na Praze 5. Údolí můžete projít jak dole u Dalejského potoka tak i nahoře směr Barrandov nebo na druhou stranu směr Nové Butovice, Jinonice. Další možností je projít Prokopské údolí skrz z pražských Hlubočep až na Prahu 13 Lužiny. Lze dojít až na vyhlídku Děvín. V Prokopském údolí najdete i nádherné jezírko.

Kam se psem v Praze (4)

Vyhlídka Děvín

Děvín neboli Dívčí hrady známé z pověstí A. Jiráska nabízí možnost zažít město bez smogu a hluku. Tato krásná vyhlídka leží v Prokopském údolí. Kopec se vypíná nad Vltavou do výšky 310 metrů nad mořem. Z vyhlídky je krásný výhled na Prahu. Vyhlídku obklopují pole a louky, kde se psíci skvěle vyběhají.

bannery-SATKY

Břevnovský klášter

Kam se psem na Praze 6? Park vhodný pro procházky se nachází okolo Břevnovského kláštera. V parku se nachází jezírka, kde se pejsci mohou v horkých letních dnech vykoupat a zchladit.

Kam se psem v Praze (5)

Veřejné cviciště Praha Podolí

Pokud chcete pejska zabavit i jinak, než jen procházkou, zkuste veřejné psí hřiště na Praze 4, které se nachází na Podolském nábřeží. Můžete zde využít agility překážky a pořádně nechat pejska vyřádit. Překážky jsou rozmístěny tak, že zde může trénovat i několik psů najednou. Psí hřiště je oplocené a nabízí dost laviček k odpočinku pro páníčky.

Kam se psem v Praze (6)

Chuchelský háj

Tento obrovský les Vás na chvíli pocitově dostane mimo Prahu. Budete si připadat jako někde v horách a vůbec ne jako v hlavním rušném městě. Přírodní rezervace se nachází na Praze 5, a jelikož je z větších sídlišť poměrně z ruky, moc lidí tam nepotkáte. Součástí je i Chuchelský hřbitov a hájovna se zookoutkem.

Kam se psem v Praze (7)

 

Zdroj: Instagram dachshund_nikk