Na co si dát pozor při výběru tašky pro psa?

Aby měl pejsek při cestování komfort, nesmí jeho cestovní tašce chybět především dobré odvětrávání nebo zabezpečený průzor. Dobře se nebudete cítit ani Vy, ani Váš pejsek, pokud taška nebude mít žádnou kapsu, možnost připnout obojek a zapínání nebo zavírání bude chatrné. Všechny cestovní tašky pro psy nesmí mít propustné dno, což poznáte podle použitého typu látky nebo konstrukce přepravky.

U těch vyrobených z plastu si pohlídejte materiál, protože laciný a obyčejný se při nárazech snadno rozbije. Problémové jsou i přepravky se špatně vyváženým designem, kvůli kterému byste nesli tašku s obtížemi a to hlavně v případě, kdy se pes uvnitř sám přemísťuje. Pozor na zdravotní problémy při nesprávném výběru tašky pro psa.

103 (kopie)

Ne všechny tašky jsou pro pejsky vhodné, a tak byste neměli podcenit ani výběr obchodu, kde tašku budete kupovat. V našem e-shopu Vám rádi poradíme s výběrem tašky přímo na míru. Nyní se zaměřujeme na cestovní tašky především pro malé psy, které Vám umožní rychlou a snadnou přepravu Vašeho pejska. Všechny tašky jsou opatřené nepostradatelným vyjímatelným dnem, které lehce vyčistíte, a kapsami, díky nimž budete mít všechny nezbytné pomůcky po ruce.

Nechybí ani poutka pro připnutí na obojek. Podívejte se na podrobný článek jak vybrat tašku pro psa. Ve vzorech a barvách našich tašek pro psy jsme se rozšoupli – na výběr máte od bláznivě barevně tygrovaných pro malé parádnice po nekompromisně elegantní přepravky v tmavších tónech pro pořádné drsňáky. Všechny tašky jsou příjemné na dotek pro pejska i páníčka a loužičkové nehody jistí spolehlivý šusťák. Mají praktická ucha, takže si můžete vzít tašku přes rameno a nebude Vám nijak překážet.

A ještě jednou to nejdůležitější z naší série o taškách:

  • Typ tašky vybírejte s ohledem na situace, ve kterých ji budete potřebovat.
  • Tašky jsou důležité na přenášení zejména menších psů, kteří při špatné manipulaci trpí bolestmi.
  • Tašku na pejska neodhadujte, ale změřte ho a nechte mu prostor na protáhnutí.
  • Taška pro psy i přepravka musí být z dobře omyvatelných materiálů.
  • Podle typu dopravního prostředku a zákonů musí být psi na cestu vybavení, přepravky představují nejpohodlnější možnost pro pejska i majitele.

147 (kopie)

Tip: Dejte pejskovi čas na seznámení se s novou přepravkou: Někdy může pes odmítat do nové tašky nebo přepravky vůbec vstoupit a Vaším pokusům o usazení se bude urputně bránit. Není to tím, že by se zrovna Váš pejsek nemohl naučit cestovat v přepravkách, ale jde pouze jeho strach z neznáma. Novou přepravku mu proto nechte očuchat, položte mu ji vedle pelíšku a klidně ho v ní nechte i spát. Povzbuďte jeho zájem vložením oblíbené hračky nebo pamlsků do tašky.

Vyzkoušejte také postupné zvykání, kdy pejska dáte doma do přepravky a za chvilku mu z ní dovolíte odejít. Je důležité, aby si na ni pejsek zvykl hlavně před delšími cestami. Pozor si dejte na to, že při letecké dopravě musí přepravky splňovat zvláštní pravidla určená leteckou společností.

Tašky pro psy