Nejlepší české e-booky o výchově psa

Pořídili jste si pejska a opravdu se poctivě věnujete jeho výchově a výcviku? Přesto se vám občas stane, že byste uvítali radu někoho takzvaně zkušenějšího, ale bohužel nikdo kompetentní není ve vašem dosahu? Nezoufejte, určitě nejste sami. Chovatelé se často zapojují do různých diskuzí, kde si sdělují zkušenosti s ostatními. Můžete si půjčit nebo zakoupit odbornou literaturu, která ale nemusí být vždy k dostání. Ideální variantou pro ty, kteří by uvítali radu zkušenějších chovatelů a občas vyzkoušeli nějakou osvědčenou metodu výchovy, jsou e-booky o výchově psa.

a-girl-in-pajamas-at-home-reads-a-book-with-her-do-Z5GAXGR

Výhody e-booků

E-book je digitální ekvivalent tištěné knihy, který je možné volně stáhnout na internetu a většinou jej i bezplatně užívat. Výhoda takového e-booku spočívá v jeho snadném používání. Pokud si jej již jednou stáhneme do mobilního telefonu, tabletu či počítače, máme jej po ruce vždy, když potřebujeme. E-booky zaměřené na výchovu psa poskytují svým čtenářům odborné a osvědčené informace. Autory jsou zkušení chovatelé, jenž o problematice výchovy psů vědí naprosto všechno. Na českém trhu jsou k dostání kvalitní e-booky. Níže jsou představeny ty, které můžeme považovat za nejlepší.

Jak psa ne/trestat

  • Autor: Lucie Kotýnková – psí terapeutka
  • Cena: zdarma

Tato elektronická kniha slouží jako návod těm, kteří nevědí, jak pejsky adekvátně potrestat. Občas je nutné pejskům udělit nějaký trest, ale zastaralými metodami, jako je například bití novinami či rukou, stavíme mezi sebe a pejska určitou bariéru. Fyzický trest může u pejska způsobit stres a vyvolat agresi. Jak sama autorka říká: ,,Po přečtení této knihy již mezi vámi a vaším pejskem nebude docházet k nedorozumění a váš společný život bude snazší.“ Více informací získáte na stránkách.

hand-holding-dog-paw-relationship-and-love-concept-P6QE9C8

Jak vyzrát na páníčka

  • Autor: Pavla Polymnia – psí trenérka
  • Cena: zdarma

Elektronická kniha je psána vtipnou, odlehčenou formou. Autorka s nadhledem popisuje, jak se pejsek v určitých situacích cítí. Jedná se o návod pro všechny pejsky, kteří si chtějí svého páníčka omotat kolem prstu. Sama autorka o své knize říká: ,, Chtěla jsem napsat něco odlehčeného, ale zároveň něco, co by poukázalo na nejčastější chyby páníčků, na rozmazlování nebo přílišné hrubé chování vůči svým psům. Nebylo to vůbec lehké zpracovat a tak mě jednou napadla úžasná myšlenka napsat ebook psům. Bylo to tak vtipné. Psalo se mi to jedním dechem.“ Knihu je možné si volně stáhnou na stránkách.

Jedenáctero správného páníčka aneb Aby život se psem nebyl pod psa

  • Autor: Kolektiv autorů - Pestrá - nezisková organizace pro výcvik asistenčních psů
  • Cena: zdarma

Jedná se o návod pro ty chovatele, kteří by se neradi dopustili závažné chyby, která by se na chování pejska výrazně podepsala. Autoři o své knize říkají: ,, Ebook vznikl proto, abychom současným pejskařům. ale i lidem, kteří o pejskovi teprve přemýšlejí ukázali, že pořídit si živého tvora není jen radost, ale také starost a zodpovědnost. Chtěli jsme také aspoň v základech nastínit, jak přistupovat k výchově psa, aby byl v klidu a pohodě páníček i pes.“ Více informací získáte na stránkách https://www.pestra.cz/media/Jedenactero_spravneho_%20panicka.pdf, kde je možné si knihu i volně stáhnout.

funny-young-woman-in-yellow-plaid-sitting-with-her-734WP85

9 klíčů k bleskovému výcviku psa z domova bez vyhazování peněz

  • Autor: Klarika Niké – vychovatelka psů
  • Cena: 490 Kč

,,Tento ebook vznikl, aby si mohl každý obyčejný, výcvikem nepolíbený člověk vychovat snadno svého pejska z domova. Ebook je vhodný pro šťěňátka, ale stejně tak i pro dospělé pejsky“, říká sama autorka o své knize.

Autorka pro chovatele pořádá i online kurz ,,Psí škola“, prostřednictvím kterého zájemci získají cenné informace. Jednotlivé metody výcviku si chovatel může prohlédnout na videu. K tomuto kurzu můžete získat e-book zdarma.