Pozor na první mrazíky, aneb nenechme pejska prochladnout

I když se takzvané babí léto vyznačuje poměrně vysokými teplotami, měli bychom si dávat pozor na první ranní mrazíky. Zatímco si odpoledne užíváme ve společnosti našich čtyřnohých kamarádů poslední záchvěvy léta, ráno se teploty pohybují okolo nuly. Především malý pejsek může snadno prochladnouta tyto výkyvy teplot mu nedělají dobře.

Pozor na prochladnutí

I pejska dokážou pořádně potrápit nemoci z nachlazení. Ať už se jedná o kašel, chřipku nebo angínu, ve všech případech mohou nastat nepříjemné komplikace. Tak jako u lidí za těmito zdravotními stavy často stojí právě změny teplot a přechody z tepla domova do chladného rána. Vyhýbat bychom se měli také promoknutí, které se na zdravotním stavu pejska dokáže také nepěkně podepsat.

Nejčastější nemoci z nachlazení

Jestliže se u pejska projevuj první příznaky prochladnutí, není třeba hned spěchat k lékaři. Pejsek nejčastěji pokašlává a slzí mu oči. V takovém případě postačí zvýšený přísun vitaminůa dodržení klidového režimu. Kašel a rýma odezní během jednoho týdne.

Nezřídka dochází k tomu, že se na banální nachlazení nabalí další bakteriální infekcea angínana sebe nenechá dlouho čekat. Takto nemocnému pejskovi hnisají očkaa registrujeme u něj nepříjemný zápach z tlamy. Tuto situaci bychom neměli podcenit a pejska vzít k lékaři, který nasadí antibiotika.

Pořiďte pejskům kvalitní oblečky pro psy

Nejen vitaminy a správný pitný režim jsou vhodnou prevencí. S příchodem podzimu bychom měli doplnit psí šatník o kvalitní a především funkční oblečení. Ideální jsou mikiny pro psynebo bundy pro psy, které oceníte zejména během ranního venčení. Do deštivého počasí se skvěle hodípláštěnky pro psynebo oblečky pro psy ušité z nepromokavé šusťákoviny. Zcela vhodnými materiály vhodnými do podzimního počasí je fleec, šusťákovina nebo softshell.