Proč oblékáme psy?

Oblékání psů se stává stále žádanější nejen z estetického hlediska, ale také v rámci své funkčnosti. Dříve bychom na psí módu nevěřícně kroutili hlavou. Vždyť je známo, že pes vybavený srstí nepotřebuje žádný obleček. Přizpůsobí se přece každému ročnímu období. Toto "pravidlo" platilo v dobách, kdy pes trávil většinu svého života v kotci na zahradě.

1518-26

 Čím více se ovšem stává mazlíček součástí našich domácností, tím více je nutné zajistit správnou péči po všech směrech. Představte si, že z vyhřáté místnosti vyskočíte bez jakékoliv další teplé vrstvy ven do - 5 °C? Takhle nějak podobně se cítí Váš čtyřnohý kamarád při každé procházce v chladném či nepříznivém počasí.

1. Sníží riziko prochladnutí

U nahatých plemen je psí obleček nutností. V zimě nahradí tepelnou izolaci a v létě ochrání před sluníčkem. Prochladnutí je záležitostí také krátkosrstých psích plemen ať už malého, středního či velkého vzrůstu. Velké a náhlé teplotní změny mohou zapříčinit nechtěné onemocnění projevující se kýcháním, pokašláváním či slzením. Doporučujeme zateplené oblečky podšité fleecem, které zahřejí psí srst v chladných dnech a skvěle poslouží jako prevence. 

2. Zabrání ušpinění kožíšku

Bahno, špína, sníh a jiné - prvky, které dokáží pořádně potrápit psí srst. Většinou se jejich úplné odstranění neobejde bez řádné koupele Vašeho mazlíčka. Obleček pro psy skvěle poslouží jako ochrana před znečištěním. Čas se svým psím mazlíčkem tak můžete trávit daleko efektivněji!

3. Chrání psí srst před promočením

Deštivé počasí dokáže procházku pořádně znepříjemnit. Mokrý psí kožíšek, v případě silnějšího větru, přestává tak dobře izolovat a mazlíček tak může snadno prochladnout. Nepromokavý materiál je v tomto případě přímo žádoucí. Ochrání a udrží kožíšek pěkné v suchu po celou dobu procházky.

5037-13

 

 

3. Omezuje přítomnost parazitů (blech, klíšťat)

Psí obleček snižuje riziko přítomnosti parazitů usazujících se v kožíšku Vašeho psího miláčka. Vytvoří povrch, který znesnadní přisátí blech či například klíšťat. Pro vyšší účinnost využívejte vždy v kombinaci s antiparazitickým přípravkem pro psy.

4. Podpoří léčbu chronických onemocnění 

Léčba teplem patří mezi nejstarší přírodní terapie. Účinky se využívají u mazlíčků s chronickým onemocněním ledvin, při degenerativních změnách páteře a jiných dalších vleklých a vracejících se nemocí. Teplo napomáhá zmírnit bolest, vyplavuje škodlivé látky z metabolizmu, zlepšuje prokrvení organismu a rozšiřuje cévy. 

5. Pomůcka ke správnému trénování

Pejsci ocení obleček jak před tréninkem, tak i po tréninku. Pro zahřáté svalstvo je důležité být v teple a postupně chladnou. Vhodné psí oblečení upotřebí mazlíčci podávající fyzický výkon. 

3783-19-2

 

 6.  Módní záležitost

Stylový psí outfit dodá Vašemu mazlíčkovi dokonalý šmrnc. Pejsek se tak stane středem pozornosti při každé procházce. V naší nabídce naleznete vymazlené oblečky pro pejsky každého plemene i vzrůstu. Potěšíme také sportovní nadšence například oblíbenou stylovou mikinou. Díky trendy psím tričkům můžete oživit psí šatník i v letních měsících. Nezapomínejme, že čtyřnohý šatník by měl být především různorodý, proto doporučujeme kombinovat luxusní, klasické i sportovní kousky. 

 

970x210

  Vybrat obleček pro psa