5 tipů na výlet se psem v Jihomoravském kraji

Chystáte se na výlet se psem a nejste si jisti, zda jste perfektně připraveni? Spolu s pěti tipy, kam na výlet v Jihomoravském kraji Vám přinášíme i rady, čím se vybavit na cesty.

34

Nejdůležitější je myslet na pitný režim. Nezapomeňte na cestovní misku pro psa a přibalit nějaké občerstvení v podobě pamlsků. Je potřeba myslet i na to, že ne všude může pes na volno. Kvalitní vodítko a náhubek se tak stane nepostradatelnou součástí Vaší výbavy. V případě delší vycházky můžete využít batoh nebo tašku na psa a nechat tak unavené psí ťapky odpočinout. No a na vykonanou psí potřebu uprostřed lesa Vám poslouží sáčky na exkrementy. Pokud chcete být připraveni opravdu pro každou situaci, vybavte se i do nepříznivého počasí. Pláštěnka pro psa nebo obleček ochrání psí kožíšek před deštěm nebo sněhem. Tak co, myslíte, že máte vše? Tak vzhůru za dobrodružstvím!

1. Lednicko-Valtický areál

Dobrá zpráva pro všechny pejskaře! Do Lednicko-valtického areálu je vstup se psy povolený. Vyplatí se zde zůstat více dní, neboť je zde opravdu co objevovat. Zahradou zámku se dostanete k Minaretu. Po zelené turistické značce na Janův Hrad. Po žluté kolem Loveckého zámečku až k Lednickým rybníkům. Zde můžete vidět Apollonův chrám, Hraniční zámek a Rybniční zámek. Kousek od Lednice se nachází Valtice, odkud se po červené kolem Kolonády dostanete do zahrady zámku Valtice.

1241

2. Dolní Kounice

Dolní Kounice jsou známy především pro zříceninu klášteru Rosa coeli. Odtud se můžete po červené turistické značce vydat po křížové cestě na vyhlídkový kopec, kde se nachází kaple sv. Antonína. Z tohoto místa lze pozorovat klášter, židovský hřbitov a celou památkově významnou obec. Moc příjemná a nenáročná procházka pro všechny psíky.

POZOR! Nezapomeňte na hydrataci vašeho psa během výletů! Pořiďte si inovativní cestovní lahve pro psy a zajistěte tak, že váš čtyřnohý kamarád zůstane hydratovaný a plný energie na každém kroku vaší společné cesty.

3. Pálava

Chráněná krajinná oblast Pálava nabízí mnoho možností, kam se psem na procházku. Hřebeny Pavlovských vrchů a Milovický les disponují mnoha tajuplnými stezkami a místy, kde můžete načerpat nové síly uprostřed přírody. Jedním z cílů může být zřícenina hradu Děvičky. Tak co, podaří se Vašemu psovi vyčmuchat údajně ukrytý poklad pod hradem?

4. Naučná stezka Krajinou Výhonu

Nejvyšším místem naučné stezky Krajinou Výhonu je vyhlídková rozhledna zvaná Akátová věž, tvořena opravdu akátovým dřevem. Trasa začíná v Židlochovicích, nebo v Blučině a vytváří krásný procházkový okruh vhodný pro nenáročné psy. Celková délka stezky je asi šest kilometrů.

819

TIP na závěr: U menších pejsků můžete vyzkoušet pohodlnou přepravu v batůžku pro psy. Nabídněte pejskovi bezpečný prostor, komfort a odlehčete unaveným tlapkám. Skvěle se hodí na delší túry, které mohou být pro menší a střední mazlíčky náročné. 

5. Rozhledna Kobylí vrch

Unikátní bezbariérová spirálová rozhledna se nachází kousek od Kobylí. Z obce vede k rozhledně naučná stezka. Při dobré viditelnosti lze dohlédnout až na rakouské Alpy. Romantickou procházku vinicemi oceníte nejen Vy ale i Váš chlupatý kamarád.

autosedacky3