9 psích projevů lásky k páníčkovi

Láska je tím nejkrásnějším pocitem, kterého se nám může dostat. Říká se, že upřímné a výjimečné pouto vzniká mezi chovatelem a jeho psím miláčkem. Psí náklonnost je zkrátka tou pravou láskou. Víte, jakými způsoby pejsek lásku k Vám projeví? Společně se podíváme na 9 psích projevů, které Vaše oči nemohou přehlédnout.

1. Pejsek pláče, když přicházíte nebo odcházíte z domu

Hysterický psí pláč, který nelze přeslechnout při příchodu nebo odchodu z bytu, je typickým projevem psí náklonnosti ke svému majiteli. Pejsek nepozná jak dlouhý bude Váš odchod, proto může tesknit, i v případech, kdy jdete vynést pouze odpadky nebo jste odešli do vedlejší místnosti.

9 psích projevů lásky k páníčkovi (2)

2. Poblázněně Vás vítá při příchodu domů

Pejsek milující svého majitele rád poblázněně vítá svého páníčka, který se vrací domů po delší době (dlouhém výletě, práci).

3. Společné spaní

Většina pejsků zbožňuje spát ve stejné místnosti společně s páníčkem. Někteří vyhledávají kontakt přímo v posteli a nebo si najdou místečko vedle Vaší postele ve svém vlastním pelíšku. Projevem nám ukazuje věrnost a pocit strachu z odloučení.

9 psích projevů lásky k páníčkovi (6)_1

4. Vyhledávání kontaktu

Pes je rád ve Vaší společnosti. V podstatě Vás neustále sleduje. Lehnete si na gauč a beží si lehnout hned za Vámi. Tuto situaci určitě každý z nás dobře zná. Čtyřnozí miláčci potřebují mít páníčkovu podporu a formu ochrany. Kontakt v nich vzbuzuje pocit bezpečí a spokojenosti.

5. Úsměv

Ano, čtete správně. I pejsci se dokáží na Vás usmát.

6. Oční kontakt

Čtyřnozí chlupáčci s radostí věnují hluboký pohled do páníčkových očí během běžných činností. Dle studií se v jejich těle vyplavuje látka jménem oxytocin. Tato látka se vyskytuje především u porodu - aby prohloubila pouto mezi matkou a dítětem. U pejsků se také vyplavuje při hře nebo i pouhém doteku od Vás.

9 psích projevů lásky k páníčkovi (1)

7. Živý budíček

Pejsci si snadno zapamatují Vaši pravidelnou hodinu vstávání a nedočkavě budou čekat na správný čas, aby Vás mohli vzbudit. S tímhle budíčkem bude nádherné každé ráno :-)

8. Aportování hraček

Věděli jste, že aportováním nám vlastně pejsek dokazuje lásku? Může to znít zvláštně, ale pes nám chce dopřát tu radost a hračku nám přinést zpátky, i když by v tu chvíli raději ležel a relaxoval.

9 psích projevů lásky k páníčkovi (4)

9. S klidem Vás dokáže pozorovat odcházet

Pejsci mají tendenci své milované doprovodit až ke dveřím a naprosto v klidu pozorovat jejich odchod. Tímto postojem ukazují důvěru a jistotu. Ví, že se k nim zase vrátíte.

Postroje-pro-psy-2