Tašky pro psy a zdravotní problémy

Čtyřnozí mazlíčci ocení tašky pro psy

Psi se stali rovnocennými členy našich domácností, a proto je nechceme nechat doma, i když se vydáváme na delší výlet. Někdy je přeprava psích lumpíků obtížná také na kratší vzdálenosti. Přitom existuje jednoduchý způsob, který Vám ušetří nervy i peníze.  

Nejjednodušší je sbalit svého čtyřnohého společníka do tašky pro psa zajišťující pohodu a bezpečí po celou dobu cestování.Pobyt v přepravce usnadníte pořízením cestovní tašky pro psy také úzkostlivým jedincům. Stačí, když dostanou takovou, ze které mohou vystrčit hlavu nebo která má dostatek výhledových částí. Tašky pro psy mívají kapsy na uložení drobností a trendy kabelka na psa stylově doplní Váš celkový vzhled. Každý pejsek by měl mít svou přepravku co nejdříve, aby si na ni mohl zvyknout. Ideálně je tedy začít již od štěňátka. Nikdy totiž nevíte, kdy ji budete potřebovat a vzteklý pes odmítající v ní zůstat Vám nenadálou situaci nijak neusnadní.

Psí tašky zjednoduší přepravu kamkoliv

Zdravotní problémy občas přepadnou bohužel i pejsky a v takové chvíli není nic horšího, než nevědět, jak bolavého mazlíčka přepravit co nejšetrněji k doktorovi. Kvůli dlouhodobě nesprávnému nošení v náruči mohou pejsci trpět bolestmi. Někteří psi cestování snáší dost špatně, ocení proto zachumlání v tašce a i pro Vás bude pejsek sbalený na jednom místě velkou úlevou. Po celou dobu přitom nemusíte vybočit z módních trendů.

32

Pravidlo pro správný výběr psí tašky

Staré známé pravidlo: "Dvakrát měř a jednou řež" zužitkujeme snad při každé situaci. Při výběru je důležitá hmotnost a velikost psíka. V tašce by měl mít dostatek místa k otočení i natažení. Další kritéria k nalezení správného pomocníka naleznete v článku - jak vybrat tašku pro psa. 

 Předejděte zdravotním problémům 

  • Nenechte pejska trpět

Někdy malé pejsky lidé pojmenovávají jako kabelkové psy. Ať už proto, že se dají nosit jako kabelky nebo, že se díky jejich velikosti snadno vejdou do ženských kabelek. Ani jedno není správně. Pejsek při nošení ve špatné poloze, v náručí nebo v nezpevněné tašce, trpí. Pes bude mít po takovém přenášení nejen problémy s bolestmi zad vycházející z páteře, ale mohou se také přidat problémy s vnitřními orgány. Cena za jedno vyšetření u specialisty se snadno přehoupne i přes 1500 Kč.

  • Ochraňte svého miláčka

Malá plemena psů jsou velmi křehká a snadno si mohou při nesprávné manipulaci ublížit. Když budete třeba čivavu držet v náručí a ona se lekne, instinktivně vyskočí na zem. Výška Vaší náruče je pro tak malého pejska dost závratná a dochází až ke zlomení všech čtyř pacek. Léčení bývá zdlouhavé a nepříjemné a často se nevyhnete ani operaci, za kterou zaplatíte několik tisícovek.

19

  • Pozor na schody

Chození po velkém množství schodů zatěžuje klouby menších pejsků a naši pomoc tak ocení i v takovémto případě. Jak už víme, nošení v náručí může způsobit mazlíčkovi problémy s páteří, lehká taška pro psa přispívá ke správnému držení těla a zpříjemní tak přenášení Vám i psíkovi. Při venčení si do ní navíc můžete schovat všechny pomůcky, od hraček po pytlíky na exkrementy, a u těch s více kapsami i klíče a doklady bez obav o jejich ušpinění.

Usnadněte cestování sobě i pejskovi

Dostat nemocného pejska k veterináři bývá často nelehkým úkolem. V přepravní tašce pro psy ho odnesete rychle a jednoduše, aniž byste museli mít strach, že mu nějak ublížíte.

Cestujete-li s pejskem hromadnou dopravou, musí mít nasazený náhubek. Ten někteří psi nemají rádi. Ve své tašce se čtyřnohý miláček bude cítit útulně a navíc se schová před stížnostmi spolucestujících nebo řidiče (většinou je podmínkou buď přepravka s nepropustným dnem nebo náhubek). V některých dopravních prostředcích se za pejska dokonce v přepravce neplatí.

Při pobytu mimo domov poslouží taška na psa jako přenosný pelíšek, kde bude pejsek rád spát, protože už ji bude považovat za vlastní. Článek o tom, co by tašce pro psa nemělo chybět najdete Jak vybrat tašku pro psa? .

Psí taška jako trendy doplněk

V nabídce držíme krok s módními trendy, a tak při přepravě pejska budete vypadat vždycky stylově. Své o tom ví i celebrity, které si svůj image pečlivě hlídají. Herečka Susan Sarandon a její oblíbený maltézský psík střídají hned několik kabelek pro psy. Dědička Paris Hilton svou čivavu při létání skrývá v přepravce stylizované jako taxík a herečka Natalie Portman svého jorkšírského teriéra přepravuje v elegantní černé cestovní tašce.

03