Vhodné granule jsou základ 5. díl - Změna granulí

V minulém díle jsme se podívali na základní teorie krmení granulovanou stravou, probrali jsme chemické konzervanty, obiloviny a maso. V tomto článku se můžete těšit na typy jak nejlépe a nejšetrněji změnit granule.

Pozn. autora: ,,Granulemi již nekrmím, nicméně zkusila jsem téměř všechny značky, popř. viděla psy ,,na jednotlivých značkách," a proto jsem se rozhodla ke každé uvést svůj názor. K názoru, prosím, přistupujte objektivně, a berte to tak, že můj názor se od jiných názorů může značně odlišovat.

Vyhovují psovi granule?

Jako první, si můžete všimnout malého, tmavého a pevného hovínka. Díky tomu víme, že jsou granule bez problému stravitelné. Po následujících 6 – 8 týdnech můžeme sledovat další účinky granulí, jako jsou psychická pohoda, dobrý stav kůže a lesklá srst. Pejsek je plný energie a vypadá zdravě. Z těchto náznaků můžeme poznat, že jsou granule v pořádku a značku rozhodně nebudeme měnit.

Kdy a jak krmivo změnit

Pokud jsme zvolili nevhodné granule, tak u pejska pozorujeme špatnou kvalitu srsti, zažívací problémy, hodně světlé stolice, lupy atd. V tomto případě doporučuji granule změnit a to postupně po dobu 10 dnů.
Při změně postupujeme velmi jednoduše, první den dáme většinu cca 80% starých granulí a 20% nových. Následující dny postupujeme obdobně s tím, že poměr nových granulí zvyšujeme a staré postupně ubíráme, až do chvíle, kdy staré granule vyloučíme úplně. Při použití vody myslete na to, že horká voda ničí probiotika v granulích.

Zdroj: frisbeedogs.blog.cz

Předchozí díl číslo 4 - Další díl číslo 6