Vhodné granule jsou základ 6. díl - Royal Canin

V minulých dílech jsme si vysvětlili, na co si dát u granulí pozor, na co se ve složení zaměřit, podívali jsme se na etikety, krkolomné názvy, ideální přechod na nový druh granulí atd. V tomto díle, jak již z názvu poznáte, se podíváme na klady a zápory granulí značky Royal Canin a trošku si projdeme jejich složení.

Pozn. autora: ,,Granulemi již nekrmím, nicméně zkusila jsem téměř všechny značky, popř. viděla psy ,,na jednotlivých značkách," a proto jsem se rozhodla ke každé uvést svůj názor. K názoru, prosím, přistupujte objektivně, a berte to tak, že můj názor se od jiných názorů může značně odlišovat.

Royal Canin se řadí mezi prémiová krmiva a v jeho sortimentu nalezneme granule pro všechny druhy plemen uzpůsobené na jejich životní styl a velikost.

Složení

Pro tento článek se podíváme na Royal Canin Mini Adult 2 kg.

Kukuřice, dehydratované drůběží maso, kukuřičná moučka, kukuřičný lepek, živočišné tuky, hydrolizované živočišné bílkoviny, řepné řízky, minerály, sójový olej, kvasnice, rybí tuk, minerály, DL-metionin, polyfosfát sodíku, L-lysin, vaječný prášek, L-karnitin

Hned na prvním místě si můžete všimnout, že máme kukuřici, které tam bude bohužel nejvíce. Na další příčce je drůbeží maso, které ovšem není blíže specifikované (kachna, kuře krocan?). Dále si všimněte živočišných bílkovin, které také nejsou blíže specifikované. Jako poslední bych zmínila sójový olej, který pro psa také není příliš vhodný.

Upřesnění

  • Degydratované drůběží maso – Maso ze kterého byla odstraněna teutina.
  • Hydrolizované živočišné bílkoviny - masová moučka
  • DL - Metionin - Esenciální aminokyselina
  • Polyfosfát sodíku – Látka proti tvorbě zubního kamene, váže vápník ze slin.
  • L- lysin - aminokyselina
  • L- Karnitin – Napomáhá spalování, neukládání tuků, která funguje pouze při pohybu.

Pozitiva

+ gold edition – zaměřená na individuální potřeby výživově náročnějších plemen.

+ L-karnitin

+ dostupnost

Negativa

- Množství obilovin

- Málo masa

- Horší kvalita po přesunutí výroby do polska

- Cena neodpovídá kvalitě, platíte za značku.

 

Zdroj: frisbeedogs.blog.cz

Předchozí díl číslo 5 - Další díl číslo 7