Vhodné granule jsou základ 8. díl - Carnilove

Jak už jistě všichni víte, tak jsme se v minulém díle zaměřili na "krmiva" Pet Chef a zjistili jsme, že nejsou tak úplně vhodná pro naše pejsky. Proto Vám dnes představím krmivo, které je naprostý opak.
 
Pozn. autora: ,,Granulemi již nekrmím, nicméně zkusila jsem téměř všechny značky, popř. viděla psy ,,na jednotlivých značkách," a proto jsem se rozhodla ke každé uvést svůj názor. K názoru, prosím, přistupujte objektivně, a berte to tak, že můj názor se od jiných názorů může značně odlišovat.
 
Za výrobou superprémiových krmiv Carnilove stojí rodiná firma s dvacetiletou zkušeností v oboru. Výrobu krmiv zajišťují 3 výrobní závody v České republice, ze kterých firma vyváží do 55 zemí světa.
Firma je certifikováná a splňuje jakostní normy dle ISO 9001 a HACCP.
Norma ISO 9001 stanovuje zásady kvality, které firma nastaví a jejich dodržování je monitorováno a kontrolováno.
Norma HACCP je systém, který dohlíží na bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin.

 Složení

V naší ukázce se podíváme na Carnilove Duck & Pheasant for Adult dogs:
 
Dehydrovaná kachna (30%). dehydrovaný bažant (22%). žlutý hrách (20%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly 8%), kachní maso čerstvé (5%), kachní játra (3%), jablka (3%), tapiokový škrob (3%), lososový olej (2%), mrkev (1%). lněné semínko (1%), cizrna (1%). hydrolizované skořápky korýšů (0.026%), extrakt z chrupavek (0.016%), pivovarské kvasnice (0.015%), kořen z čekanky (0.01%), juka schidigera (0.01%), mořská řasa (0.01%), psyllium (0.01%, tymián (0.01%), rozmarýn (0.01%), oregáno (0.01%). brusinky (0.0008%), borůvky (0.0008%), maliny (0.0008%)
 
Kachní maso má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, vitamínu A, C, minerálů železa, vápníku, selenu a je ideálním zdrojem proteinů. Nenasycené mastné kyseliny jsou výborné pro snižování cholesterolu v krvi. Další zajímavou složkou krmiv Carnilove je Vitamín B3, který je skvělým zdrojem Niacinu. Tato látka slouží ke snižování cholesterolu v krvi a je důležitá při metabolických procesech v organismu. Další složkou je dehydrovaný bažant, který je bohatý na vitamín B12, fosfor a selen. Z pohledu vyváženosti stravy a přísunu aminokyselin je kachní maso ve spojení s bažantem ideální varianta. Další plus vidím v použití rostlinného tuku, vysokém obsahu vitamínů, zinku, vápníku, vlákniny a fosforu.

Upřesnění

  • Hydrolizované skořápky korýšů - zdroj glukosaminu
  • Extrakt z chrupavek - zdroj chondroitinu
  • Pivovarské kvasnice - zdroj mannan-oligosacharidů
  • Čekanka - zdroj frukto-oligosacharidů 

Pozitiva

+ hypoalergenní
+ holystická řada
+ lesní plody jako zdroj vitamínů a dalších potřebných látek
+ bezobilné
+ neobsahuje brambor
+ žádná chemická konzervace
+ přijatelná cena

Negativa 

- ???

Závěr

Pokud preferujete krmení granulemi, tak je toto superprémiové krmivo Carnilove tou správnou volbou. Česká firma která evidentně ví co dělá a jejich výsledný produkt je opravdu něco, pod co bych se podepsala.

Zdroj: frisbeedogs.blog.cz

Předchozí díl číslo 7 - Další díl číslo 9