Výlety se psem po Středočeském kraji

Již Vám dochází nápady, kam se psem na výlet nebo procházku? Máte všechny místa v okolí okoukaná a nemáte už co objevovat? Přinášíme Vám tipy na výlet se psem ve Středočeském kraji. Vyberte si, co Vás zaujme nejvíce, a vyrazte!

1313

1. Vyhlídka Máj

Známá vyhlídka, kterou doporučujeme navštívit nejen v máji. Dá se říct, že jde o nejkrásnější meandr řeky Vltavy. Nenáročný výlet zakončený krásnou vyhlídkou ze skal tyčících se nad řekou si užijí i Vaši psíci. Vydejte se od obce Teletín, kde od louky vede žlutá turistická značka. Dle libosti si můžete trasu prodloužit kterýmkoliv směrem. Po žluté můžete dojít například až na Smetanovu vyhlídku nebo ke Krňanskému vodopádu.

2. Bartůňkova vyhlídka

Pokud již máte výlet na vyhlídku Máj za sebou a hledáte něco podobného, zkuste Bartůňkovu vyhlídku. Výhled do údolí řeky Vltavy je opravdu pozoruhodný. Vyhlídka je součástí přírodní rezervace Albertovy skály. Naleznete zde tedy spoustu dalších míst, odkud je nádherný výhled nejen na meandrující řeku. Vede tudy i naučná stezka o délce 8 km.

1292

3. Zřícenina Jenčov

Památkově chránění areál s pozůstatky malého gotického hrádku naleznete na Křivoklátsku. Zřícenina se nachází cca 6 kilometrů od Nižboru a 2 kilometry jižně od obce Běleč. Zřícenina hradu je dobře značená po červeně značené turistické cestě ze Zbečna. Pokud si chcete vycházku zkrátit, můžete svou cestu zahájit až od rozcestí Skalka (u Bělče). Z dochovaných zbytků bývalého paláce je výhled do údolí potoka.

POZOR! Nezapomeňte na hydrataci vašeho psa během dobrodružství v přírodě! Pořiďte si naše inovativní cestovní lahve pro psy a ujistěte se, že váš čtyřnohý kamarád zůstane hydratovaný a plný energie na každém kroku vaší společné cesty.

4. Turyňský rybník

Největší vodní plocha Kladna a okolí, Turyňský rybník, se nachází na západ od tohoto největšího města Středočeského kraje. Z vesnice Srby, což je část obce Tuchlovice, se vydejte po červené turistické značce. Můžete obejít téměř celý rybník nebo se dá dojít i k Bílé skále či k Leknínovému jezírku. Pozor na případné rybáře.

1322

5. Čertovy hlavy

Na Kokořínsku si můžete se svým psíkem udělat procházku hned po několika zajímavých místech. Začít můžete v obci Želízy, odkud se vydáte po modré přímo k monumentálním skalním skulpturám - Čertovým hlavám. Dále po modré turistické cestě dojdete až k jeskyni Klácelka.

6. Naučná stezka Pňovský luh

Naučná stezka nedaleko Poděbrad je dlouhá cca 8 kilometrů. Na cestě se nachází 11 zastávek. Nenáročná, dobře značená trasa Vás a Vašeho psíka provede nádhernou přírodou. Navštívit lze i nedaleký Libický luh a Veltrubský luh.

854

Další tipy na výlet se psem naleznete i v tomto článku. Kam v Praze se psem naleznete zde.

TIP na závěr: U menších pejsků můžete vyzkoušet pohodlnou přepravu v batůžku pro psy. Nabídněte pejskovi bezpečný prostor, komfort a odlehčete unaveným tlapkám. Skvěle se hodí na delší túry, které mohou být pro menší a střední mazlíčky náročné. 

alley-bestseller