Vyšehradský voříšek 2020

 Vyšehradský voříšek se rozštěká počátkem října

Vyšehradský voříšek je slavnostní den pro psy, jimž se osud obrátil k lepšímu. Předchozích osm ročníků se konalo v květnu, letos se akce kvůli koronaviru posouvá na sobotu 3. října. „Je to venkovní událost a pejskaři jsou zvyklí chodit ven za každého počasí. Proto věříme, že se na Letní scéně Vyšehrad opět sejde aspoň stovka pejsků,“ říká ředitelka Vyšehradského voříška Kristýna Svobodová. 

VV_plakat_nahled

Tato akce není jen klasická voříškiáda. Vítáni jsou adoptovaní pejsci z útulků, zachránění z množíren, ale i pejsci bez papírů, jejichž páníčci třeba až později zjistili, že skočili na špek. Přijít mohou nejen ti, kdo doma voříška mají a chtějí předvést, co všechno ho naučili. Vyšehradské setkání je určeno všem milovníkům zvířat a především dětem, které touží po pejskovi, ale možná si nedovedou představit, co všechno péče o něj vyžaduje. 

Zábavná psí přehlídka propaguje adopci psů z útulků. Diváky přesvědčí, že i voříšci jsou šikovní a dají se vychovat i vycvičit. Akce se přímo účastní psi z několika útulků, kteří jsou právě volní k adopci. Takže možná právě vám padne jeden takový chlupáč do oka a odejdete s ním domů. Vstupné na akci je dobrovolné – výtěžek bude rozdělen mezi zúčastněné útulky.

Hledam domov_web

Ve výstavní části programu se předvádějí pejsci se svými páníčky i ti, kteří jsou volní k adopci v útulcích. Z vítězů výstavních kategorií pak vzejde ten, kdo získá titul Nejvoříškovatější voříšek. Doprovodné soutěže zahrnují vtipné disciplíny, z nichž nejoblíbenější je Piškotový slalom. Pejsek musí co nejrychleji přiběhnout ke svému pánovi, ovšem mezi nimi leží pole plné lákavých piškotů. V soutěži Podoba pán a pes si lidé i jejich čtyřnozí parťáci oblékají zábavné kostýmy. Samo publikum hlasuje o Útulkového šviháka.


Doprovodný program nabídne workshopy, ukázky psích sportů a psích záchranářů, infostánky i prodejní stánky a samozřejmě občerstvení. 

Novinkou 9. ročníku Vyšehradského voříška bude Relaxační zóna Zylkene, kde si páníčci se svými pejsky mohou oddychnout od festivalového ruchu, natáhnout se do beanbagu či na deku a využít rady veterinární poradny. 


Více informací:

www.vysehradskyvorisek.cz

fb.me/vysehradsky.vorisek