Proč zvolit oblečky s reflexními prvky?

Oblečky pro psy již dávno nejsou pouhým přežitkem. Psí móda je doslova životním stylem mnoha chovatelů. Pejska se snažíme parádit dle svých nejlepších představ, dle nových módních trendů, ale mnohdy opomíjíme praktickou stránku věci. Více než na kvalitu a praktičnost dbáme na dobře padnoucí střih a originalitu. Nesmíme však zapomínat na to, že se pejsek pohybuje ve volné přírodě, často senám zaběhne na silnici a v neposlední řadě nám zmizí z očí při večerním venčením. V tomto ohledu jsou vhodnou volbou oblečky pro psy s reflexními prvky.

Výhody reflexních oblečků pro psy

Investice do kvalitních oblečků pro psy se opravdu vyplatí, zvláště pokud se jedná o oblečení s reflexními prvky. Jestliže reflexní prvek funguje správně, stává se pejsek více viditelnýnapříklad pro řidičena frekventovaných vozovkách. Dobře zvolené reflexní oblečky dokážou zabránit tragédiím, kterým jsme často na silnicích svědky. Dalším důvodem, proč tento typ oblečků pořídit je dobrý přehled o pohybu pejsků ve tmě. Při večerním venčenínení nutné pejska uvazovat na vodítko, a přesto máme přehled o jeho pohybu. V neposlední řadě je pejsek opatřený reflexním prvkem dobře viditelný i pro ostatní pejskaře, kteří tak mohou přivolat svého pejska a uvázat ho na vodítko.

Jaký obleček s reflexním prvkem zvolit?

Specializované prodejny nabízejí reflexní šátky, obojky, přívěsky na obojky i vesty pro psy. Záleží na chovateli, jaký typ oblečku zvolíme. Na paměti bychom však měli mít pár rad, jak vybírat, aby byl celkový efekt co nejúčinnější.

  1. Nejefektivněji působí světlé barvy v odstínech žluté, stříbrné, bílé, červené a zelené.
  2. Vyššího reflexního účinku je dosaženo v kombinaci fluorescenčních látek a výrazně světlé látky.